Roermond

‘Bewies van mitdoon’ voor deelnemers cursus Leef Limburgs

Elf deelnemers aan de cursus ‘Leef Limburgs’ sloten afgelopen zaterdag bij Emmaus Perspectief in Swalmen het cursusseizoen op feestelijke wijze af.

Uit handen van wethouder Marianne Smitsmans ontvingen de geslaagden een ‘Bewies van mitdoon’ . Smitsmans wees in haar rede onder andere op het belang van het behoud van de Limburgse dialecten en benadrukte de Limburgse rijkdom aan klanken met als voorbeeld het woord ‘erm’. Daarna haalde ze nog enkele memorabele gebeurtenissen en uitspraken aan van de cursusdeelnemers.

Tijdens de bijeenkomst werden de cursisten in de gelegenheid gesteld op spelender wijze hun opgedane kennis van het Limburgs te tonen. Er werd enthousiast ‘plat gemoeldj’ waarbij bewezen werd dat de bijeenkomsten duidelijk hun vruchten hadden afgeworpen.

Leef Limburgs is een initiatief van Esther van Loo uit Heerlen. Lei Deckers uit Roggel en Emile Hermkens uit Neeritter maken deel uit van de werkgroep die de cursus in regio Midden-Limburg verder vorm geven. Het opzetten en het uitvoeren van de cursus Leef Limburgs wordt ondersteund door de Raod veur ’t Limburgs en het Huis voor de Kunsten Limburg. 

Gerelateerde Artikelen

Back to top button