Roermond

AWP: zorgen over wateroverlast appartementen Dennemarkenhof

De Algemene Waterschapspartij (AWP) maakt zich zorgen om de wateroverlast bij appartementencomplex Dennemarkenhof in Maasniel. Het complex had zowel in 2016 als afgelopen mei last van het hoge water.

In juni 2016 hadden bewoners hoogwater in het complex en nu plaatste het Waterschap Limburg na de overvloedige regenval in de nacht van 24 mei een mobiele, metalen nooddijk. Het ging daarbij om het gestegen waterpeil van een uitloper van de Schaatsvijver en de Maasnielderbeek die ver buiten zijn oevers is getreden na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen. Het water stond op een gegeven moment zelfs tegen de kozijnen van het souterrain van de Dennemarkenhof aan.

De AWP wil via schriftelijke vragen nu duidelijkheid van dijkgraaf en het dagelijks bestuur. Zo vragen ze zich af Hoe is het mogelijk dat er een appartementencomplex is gebouwd in de bedding en het stroomgebied van de Maasnielderbeek. Ook willen ze weten of er een watertoets is uitgevoerd door het waterschap. Ook stelt de partij dat aangezien de monding van die beek in de Maas vlakbij is en het water op dat moment niet zo hoog stond, waarom het water niet gewoon de Maas in kon stromen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button