RoerdalenRoermond

Zorgen over stikstofuitstoot bij Nationaal Park De Meinweg

Natuurorganisatie Groen Grensland heeft een brief gestuurd naar de provincie Limburg waarin zij hun bezorgdheid uiten over een voorgestelde wijziging van het bestemmingsplan voor het militaire terrein in Duitse Elmpt. Deze wijziging zou de vestiging van een bedrijventerrein van 150 hectare in het gebied mogelijk maken.

Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de stikstofbelasting in het gebied, en de natuurorganisatie roept de provincie daarom op actie te ondernemen. Volgens de brief hebben de gemeenten Roermond en Roerdalen eerder al verzocht aan de gemeente Niederkruchten om inzicht te geven in de verwachte stikstofuitstoot in het Nationaal Park.

Ook wordt beschreven dat Nederland een verplichting heeft om de achteruitgang van de kwaliteit van Natura 2000-gebieden te voorkomen. Ook als de oorzaak van deze achteruitgang in het buitenland ligt, betekent dit dat de omliggende gemeenten extra maatregelen moeten nemen om de negatieve gevolgen van deze buitenlandse activiteiten te voorkomen of te compenseren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button