Roerdalen

Vechtpartij Sint Odiliënberg loopt uit de hand: groep van 15 man valt politie aan

Een groep van ongeveer vijftien mensen heeft zich zondagavond tegen de politie gekeerd in Sint Odiliënberg. De agenten kwamen af op een melding van een vechtpartij. Een 23-jarige man uit de gemeente Roerdalen werd hierbij neergestoken.

De politie kreeg rond 20.45 uur een melding binnen van een vechtpartij op Het Sittert in Sint Odiliënberg. Agenten verleenden de gewonde direct eerste hulp, waarop deze persoon naar het ziekenhuis werd gebracht. Op de locatie werd al snel een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging tot doodslag danwel poging tot zware mishandeling. Niet veel later liep het uit de hand.

Een groep van 15 mensen gooide met voorwerpen naar de agenten. Een van hen wilde de agenten zelfs te lijf gaan met een stuk gereedschap. Deze 46-jarige man werd ook aangehouden. De man, die ook niet staat ingeschreven, wordt verdacht van poging tot doodslag/zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Beide verdachten zitten nog vast op het politiebureau.

Volgens omwonenden zou er zondagavond een feestje zijn geweest bij een aspergebedrijf in die straat. Er werden verschillende busjes met Poolse kentekens in de straat gesignaleerd. Het bedrijf in kwestie weigert om te reageren.

De politie keurt het geweld tegen de agenten sterk af. “Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd”, aldus een woordvoerder.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button