Roerdalen

Uitbreiding van woonwagenplaatsen in Roerdalen

Na jaren van stilstand wordt er eindelijk actie ondernomen om het aantal woonwagenstandplaatsen in Roerdalen uit te breiden. Maar over de financiën zijn de gemeente en woningstichting Wonen Limburg het nog niet eens, zo bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Een woonwagen is gemiddeld €110.000 duurder dan een sociale huurwoning, wat betekent dat de totale kosten voor een woonwagen rond de €350.000 liggen. Deze extra kosten zijn niet of onvoldoende begroot, en woningcorporaties kunnen deze lasten niet dragen. De gemeente zou de extra €110.000 per woonwagen moeten bekostigen. Hoewel er aanvankelijk geld beschikbaar was vanuit Den Haag, is deze subsidiepot nu leeg.

“Het doel is om de wachttijd voor een woonwagen gelijk te trekken met dat van sociale huurwoningen. Dit is ook vanuit Den Haag bepaald. Daarvoor zijn er nu in Roerdalen zes tot zeven plekken aangewezen voor extra woonwagens. Met gesloten beurs zal dit project niet van de grond gaan komen”, volgens wethouder Slangen. Maar hoe de financiering tussen de gemeente en Wonen Limburg precies verdeeld zal worden, is dus nog onduidelijk.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button