Roerdalen

Ploensjbad Vlodrop krijgt Sjpringplank

De Sjpringplank wordt de nieuwe naam voor de basisschool en sportzaal in Vlodrop, als onderdeel van de multifunctionele accommodatie (MFA). Stichting Beheer Sportzaal Vlodrop en Stichting Swalm & Roer waren de initiatiefnemers van de prijsvraag voor de nieuwe naam. De bedenker van de winnende naam is Gerda Grachten uit Vlodrop.

Wethouder Loes Vestjens heeft als een van de juryleden de winnaar mee uitgekozen. “Ik vond het fantastisch om te zien dat er vanuit het dorp 47 inzendingen kwamen”, meldt Vestjens. “Je ziet dat het leeft onder de mensen en dat de nieuwe multifunctionele accommodatie echt onderdeel uitmaakt van de Vlodropse samenleving.”

De nieuwe naam ‘De Sjpringplank’ staat symbool voor goed onderwijs en goede kinderopvang, die een springplank vormen naar de verdere toekomst van onze kinderen. Daarnaast is de springplank een attribuut dat wordt gebruikt bij gymnastieklessen, waardoor de naam mooi aansluit bij de functie van de sportzaal. Ook vormt de naam een link met het naastgelegen Ploensjbad. “Zo klopt het verhaal helemaal en waren we als jury al snel unaniem eens dat dit de best passende naam was,” aldus Vestjens.

De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) wordt gebouwd op de plek waar sporthal de Roerhal stond. Onder één dak komen de Sint Martinusschool, een schoolbibliotheek, kinderopvang en een sportzaal met foyer. Op deze nieuwe plek staan samen leren, opvoeden, groeien, ontmoeten, sporten en bewegen centraal.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button