Roerdalen

Plannen voor stiltecentrum aan de Paarloweg weggestemd door gemeenteraad

De plannen voor het nieuwe stiltecentrum aan de Paarloweg in St. Odiliënberg zijn woensdagavond weggestemd door de gemeenteraad van Roerdalen. De gemoederen liepen hoog op en de burgemeester moest meerdere keren oproepen tot stilte in de raadszaal. Uiteindelijk stemde dertien raadleden tegen en vijf stemden voor.

De raad moest tijdens deze vergadering bepalen of het bestemmingsplan gewijzigd kon worden naar een maatschappelijke bestemming. Het gebied heeft momenteel een agrarische bestemming, aangezien hier eerder een carréboerderij ‘Het Hempke’ stond. Om het nieuwe gebouw van de Meru hier te kunnen bouwen, moet de bestemming van het gebied gewijzigd worden. Volgens wethouder Slangen is er geen reden om het bestemmingsplan niet te wijzigen: “Uiteindelijk is het gebouw kleiner dan in het huidige bestemmingsplan is toegestaan.”

Lees ook: Masaal bezwaar tegen nieuw stiltecentrum st odilienberg

Tijdens de raadsadviescommissie bleek al dat veel buurtbewoners tegen de bouw van het nieuwe stiltecentrum van de Meru waren. Er waren maar liefst 389 bezwaren ingediend. Buurtbewoners vinden het nieuwe gebouw te groot en te hoog en maken zich zorgen dat het hele zicht op het Roerdal zou verdwijnen. Het nieuwe gebouw zou vijftig kamers bevatten voor de maharishi-vrouwen om te wonen en een bijgebouw waar de keuken, een kantoor en een eetzaal zouden komen.

Nu heeft de raad dus tegengestemd. Wat de Meru nu gaat doen, weten ze nog niet. “Eerst dit eens laten bezinken en overleggen met elkaar wat we gaan doen, en misschien zelfs op zoek gaan naar een andere locatie.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button