Roerdalen

Massaal bezwaar tegen nieuw stiltecentrum St. Odiliënberg

Tijdens de raadsadviescommissie bleek dat veel buurtbewoners tegen de plannen voor het nieuwe stiltecentrum aan de Paarloweg in St. Odiliënberg zijn. Er zijn maar liefst 389 bezwaren ingediend.

“Te groot en te veel bouwlagen”, luiden enkele klachten van de buurtbewoners. “Het hele zicht op het Roerdal valt weg.” Ook vinden sommigen dat de uitstraling van het gebouw niet past in het landschap. Het nieuwe gebouw zou een Vedische bouwstijl krijgen, maar volgens Conny Postel, die de belangen behartigt van de maharishi-vrouwen die er wonen, kan dat makkelijk worden aangepast. “Vedische bouwstijl heeft niet direct iets te maken met hoe het gebouw eruitziet. Het heeft bijvoorbeeld te maken met de stand van de zon en de gebruikte materialen.” Postel benadrukt ook dat de omvang van het gebouw al is verminderd. Er is al een zaal vanaf gehaald, maar toch blijven er klachten binnenkomen. “Inmiddels is het een heel complex verhaal aan het worden.”

Op 3 juli beslist de gemeenteraad of het bestemmingsplan mag worden aangepast. Op dit moment heeft het gebied nog een agrarische bestemming. Volgens Postel zijn er verschillende scenario’s mogelijk. “De kans bestaat dat de raad het goedkeurt, maar dat de buurtbewoners dan naar de Raad van State gaan. Maar het kan ook andersom. Die optie heb ik echter nog niet besproken met mijn achterban.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button