Roerdalen

#Lekker bezig: Roerdalen op zoek naar mening jongeren

Jongerenwerkers van het sociaal team in de gemeente Roerdalen gaan de komende weken informatie ophalen bij jongeren in de leeftijdscategorie 11 tot 23 jaar. Dit doen de jongerenwerkers via een uitgebreide online enquête en in ieder dorp via vuurkorfsessies. Daarnaast organiseert de gemeente een Hackaton voor jongeren op het gebied van recreatie en toerisme. Al deze informatie wordt gebruikt om een nieuw jongerenbeleid op te stellen.

Wat houdt jongeren in Roerdalen bezig?
Wethouder Loes Vestjens licht toe: “We willen dat jongeren zichzelf kunnen zijn en zich prettig en thuis voelen in onze dorpen. Want als ze zich nu fijn voelen in onze gemeenschap, zullen ze in de toekomst ook eerder voor Roerdalen kiezen als plek om te wonen en leven. We zien en horen dat het echt niet altijd even makkelijk is om in de huidige tijd zorgeloos op te groeien. Onze jongerenwerkers horen daarom graag van jongeren hoe we ze hierbij kunnen helpen en wat we voor ze kunnen betekenen. Is er genoeg te doen in hun dorp, voelen ze zich geaccepteerd, en wat vinden ze belangrijk?  Dat willen we graag in kaart brengen.”

Online enquête en vuurkorfsessies
Vanaf 20 maart ontvangen alle jongeren in de gemeente een flyer met informatie en een link naar de online enquête. Jongeren die de enquête helemaal invullen kunnen hierbij verschillende prijzen winnen. Op deze manier willen de jongerenwerkers zoveel mogelijk reacties ontvangen. Daarnaast zijn er vuurkorfsessies waarbij jongerenwerkers op een laagdrempelige manier met jongeren in gesprek gaan.

Roerdalen Hackaton
Op 9 en 10 april organiseert de gemeente Roerdalen samen met Keyport ook een Hackaton op het gebied van recreatie en toerisme. Dit is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Tijdens deze tweedaagse Hackathon worden jongeren uitgedaagd om in teams samen te werken en hun ideeën te presenteren voor de toekomst van Roerdalen. De meest innovatieve en impactvolle ideeën worden beloond met prijzen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button