Roerdalen

Gemeente Roerdalen scoort voldoende bij haar inwoners

De inwoners van Roerdalen geven de gemeente een 6,6. De gemeente scoort hiermee lager dan bij voorgaande peilingen.

Eind 2023 hebben 735 burgers hun mening gegeven over onderwerpen zoals veiligheid en voorzieningen in een burgerpeiling. De meeste inwoners van Roerdalen zijn positief over hun leefomgeving. Ze vinden dat er voldoende groen in de buurt is en dat er genoeg faciliteiten zijn, zoals winkels. Jongeren geven in de burgerpeiling aan culturele faciliteiten te missen en dat ook een goede verbinding met het openbaar vervoer ontbreekt. De gemeente heeft deze aandachtspunten opgenomen in het nieuwe mobiliteitsplan.

De meeste inwoners lijken tevreden met hun sociale leven, hoewel het aantal mensen dat zich wel eens eenzaam voelt, is gestegen. “We kunnen nog verbeteren door de samenwerking met inwoners sterker neer te zetten”, zegt wethouder Frank Demarteau. “We willen hier, samen met inwoners die betrokken zijn bij burgerinitiatieven, richtlijnen voor maken”.

Duurzaamheid blijkt ook een belangrijk thema. De meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek geeft te kennen hun eigen woning te verduurzamen. “Er is interesse in samenwerking met de gemeente en andere inwoners om Roerdalen duurzamer te maken,” zegt Demarteau. “Hier gaan we de komende tijd dan ook mee aan de slag.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button