Roerdalen

Feestelijke opening van het nieuwe marktplein in Vlodrop

Het marktplein werd woensdagmiddag feestelijk geopend in Vlodrop. Er was aanzienlijk achterstallig onderhoud aan de wegen en riolering ontstaan, en dat is volgens wethouder Roland Slangen volledig opgelost. Samen met omwonenden hebben ze gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw dorpscentrum.

“We hebben het marktplein echt vanaf de basis aangepakt, waardoor het centrum van Vlodrop een compleet nieuwe uitstraling heeft gekregen”, aldus Slangen. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de wegen nu zijn aangelegd volgens historische patronen.

Slangen benadrukt echter dat er nog veel meer werk is verzet. Naast het vernieuwen van de riolering is er een extra systeem aangelegd voor waterafvoer en is er meer groen toegevoegd om hittestress op warme dagen tegen te gaan. Daarnaast is er ook gekeken naar de verschillende functies van het terrein.

Ton Theelen, dialectambassadeur van Raod veur ’t Limburgs, benadrukt dat het niet alleen belangrijk is dat de markt heropend is, maar ook dat Gerard Krekelenberg een ereplek heeft gekregen op de markt. Krekelenberg heeft lange tijd in Vlodrop gewoond en is de schrijver van het Limburgse volkslied. “Er stond al een standbeeld, maar dat stond een beetje weggestopt. Nu heeft hij een prominente plek gekregen op het marktplein, inclusief een plaquette met daarop de eerste regel van het Limburgse volkslied. Een eerbetoon dat hij verdient”, aldus Theelen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button