Roerdalen

Coverbands zijn steeds meer in trek

De Midden-Limburgse coverband After Midnight viert haar tienjarig jubileum met een feestje in de Blokhut in Vlodrop. Dat doen ze tijdens een gratis party-avond op 29 juni. Twee muzikanten van After Midnight waren afgelopen zondag te gast bij het OR6-programma “Wo höbbe veer ’t euver”. Presentator Freek Noten sprak met hen over hun band en de opkomst van coverbands.

Coverbands doen het goed, vooral bij de oudere generatie, vertelt Arjan Smittenaar van After Midnight. “Coverbands spelen muziek van andere bands, vaak groepen waar je vroeger misschien fan van was.” Concerten van de originele artiesten zijn vaak ver weg of erg duur. “Wij vormen voor deze doelgroep een goed alternatief. Ook omdat we ons niet op één groep of artiest richten. Dat zorgt ervoor dat er voor de coverbands altijd een publiek is”.

Smittenaar kan het weten, want hij heeft al bij diverse bands gespeeld. Tijdens de party-avond worden ook andere coverbands geëerd. After Midnight heeft immers ook de bands Copperfield, The Snailers, Aw Patsje en Bon Bon op hun feestje uitgenodigd om enkele nummers te spelen. De echte liefhebber weet dan voldoende en zal zijn of haar weg naar de Blokhut snel weten te vinden. Het feest begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button