Roerdalen

Basisschool in Vlodrop haalt elektronisch afval op

Op woensdag 28 februari was de start van de E-waste Race. Een leuke wedstrijd voor basisscholen waarbij leerlingen zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt ophalen. Basisschool St. Martinus uit Vlodrop doet mee. Het is altijd mooi om te zien hoe fanatiek kinderen kunnen zijn bij projecten. Victoria Kowalewicz en James Wilbers waren samen met ‘juf’ Evelien Evers te gast in het OR6-programma “Wo höbbe veer ’t euver”om te vertellen over de E-waste race.

De Martinusschool in Vlodrop doet mee aan deze wedstrijd waarbij vanaf maandag 4 maart zoveel mogelijk elektronisch afval moet worden ingezameld (geen batterijen en geen grote zaken zoals wasmachines). Denk aan elektrische tandenborstels, oude telefoons, spelcomputers e.d. De school die de meeste spillen inzamelt, wint een schoolreisje.

Wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen was bij de start aanwezig. “Ik vind het mooi dat de school meedoet,” aldus Smits. “De leerlingen krijgen les over elektronisch afval. Ze leren dat grondstoffen schaars zijn en dat we met z’n allen veel te veel spullen kopen. Zo worden ze zich ervan bewust hoe belangrijk het is om spullen te hergebruiken. Daarna gaan ze aan de slag om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint. Leuk en leerzaam!”

Op vrijdag 29 maart wordt de winnende school bekendgemaakt.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button