Roerdalen

12 flexwoningen in Melick voor woningzoekers en vluchtelingen

Na een fikse vertraging zijn in Melick twaalf flexwoningen op de Bartelsstraat opgeleverd. Ze zijn gebouwd in opdracht van de gemeente Roerdalen en Wonen Limburg. De eerste bewoners nemen vanaf donderdag hun intrek in de tijdelijke kleine woningen. De huisjes waren al langer klaar, maar konden toen niet worden aangesloten op het overvolle stroomnet.

De helft van de woningen in Melick is vrijgemaakt voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze mensen wonen al ruim een jaar aan de Koezoep bij Herkenbosch. De meeste Oekraïners hebben volgens de gemeente ook al een baan.

Vier woningen zijn te huur voor inwoners uit de gemeente Roerdalen die dringend woonruimte zoeken, zoals jongeren en pas gescheiden mensen. Nog eens twee woningen zijn gereserveerd voor statushouders: vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Deze statushouders gaan een inburgeringscursus volgen en op zoek naar werk. Op 2 juli organiseert de gemeente een borrel, zodat de buurt kennis kan maken met de nieuwe bewoners.

De gemeente Roerdalen wil het woningtekort aanpakken door het plaatsen van flexwoningen in de zes dorpen van de gemeente. In elk dorp komen twaalf tijdelijke woningen van 50 vierkante meter voor ongeveer 48 nieuwe bewoners. In Vlodrop (Wassemweg) en Sint Odiliënberg (Dorpspark Schepersheuvel) zijn de woningen al bewoond. Posterholt, Herkenbosch en Montfort volgen nog.

Lees ook: Tijdelijke huisjes Melick eindelijk op overvol stroomnet

Gerelateerde Artikelen

Back to top button