RegioRoermond

Zorgaanbieder failliet: kwetsbare cliënten mogelijk zonder hulp

Zorgaanbieder B-there uit Roermond is failliet. Als de gemeenten in Limburg niet snel een oplossing vinden, blijven kwetsbare cliënten mogelijk zonder hulp achter.

Oorzaak van het faillissement dat dinsdag 9 april is uitgesproken, zijn de toenemende kosten, zoals die van het personeel, maar vooral de dalende WMO-financiering vanuit de gemeenten. B-there BV verleent onder meer verslavingszorg en justitiële begeleiding, het traint cliënten met gedragsproblemen en begeleidt mensen met psychische problemen.

De doelgroep die B-there opvangt is redelijk uniek, stelt eigenaar Fred Kessels. “Het gaat om mensen met een complexe zorgvraag, dit werd niet op de juiste wijze gefinancierd.” Voor de twaalf personeelsleden zal de curator vast een oplossing vinden, verwacht hij. Kessels maakt zich meer zorgen om de cliënten.

Het gaat om mensen met vaak een onbegrepen zorgvraag die veelal uitbehandeld zijn en zorgmijdend. “Het is een bijzondere doelgroep die telkens tussen wal en schip valt. Het betreft vaak mensen vanuit detentie of TBS die maatschappelijk niet goed opgevangen worden.”

Volgens Kessels ligt de bal nu bij de verschillende Limburgse gemeentes. “Het is aan hen om een andere aanbieder te vinden. De vraag is of die te vinden zijn en of de cliënten daar mee instemmen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button