RegioRoermondWeert

Weert en Roermond populaire woongemeentes

Weert en Roermond zijn populaire plaatsen om te gaan wonen. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Slimster, gebaseerd op cbs-cijfers over 2023. Ook Roerdalen en Echt-Susteren doen het goed, met een positief verhuissaldo.

De cijfers geven aan hoeveel mensen uit welke gemeente zijn vertrokken en hoeveel er juist zijn komen wonen. Beide steden scoorden 21 procent in de plus.

Volgens Marco Schuurman van Slimster is de populariteit van Roermond en Weert terug te voeren op “de centrale ligging en goede bereikbaarheid”. Vooral Weert zal in de toekomst met de enorme groei van Metropoolregio Eindhoven te maken krijgen. De stad anticipeert daar al op met extra woningbouw en er zijn gesprekken aanstaande over verdere samenwerking met de Metropool Eindhoven.

Voor wie niet in de stad wil wonen maar wel in Midden-Limburg is Herten nog een uitkomst. Het dorp hoort bij de drie leefbaarste kleinere woonplaatsen van onze provincie.

(tekst gaat verder onder de foto)

De Weerstand in Roermond. Foto: VMLnieuws

Maar ook Roermond verwacht verdere groei. De villa’s in de wijk Oolderveste zijn niet aan te slepen, terwijl de voormalige Philipsfabriek de Weerstand ook op de nominatie staat om te verbouwen naar vele woonhuizen. “Daar verwacht ik over 2 tot 3 jaar de eerste woningen”, zegt Hans Smolenaers van projectontwikkelaar Arcadis. “Ik merk zelf ook dat er vraag is. Mensen vragen aan mij: wanneer kunnen we in de Weerstand terecht? Maar er moeten vele processen doorlopen worden. Kijk naar Strijp S in Eindhoven, dat duurt al 25 jaar en is nog steeds niet helemaal voltooid.”

Volgens Smolenaers zullen in de Weerstand uiteindelijk driehonderd woningen beschikbaar komen. “Eerst in de bestaande bouw, de oude Philipsfabriek. Daarna volgt nieuwbouw. “

Gerelateerde Artikelen

Back to top button