Regio

Weekendactiviteiten: Janse Bagge en andere feestelijkheden

Muziek, sport, een rondleiding door een klooster, een braderie of schuttersfeest? Of wilt u juist tot bezinning komen? Hoe dan ook, dit weekend hoeft u zich in de regio niet te vervelen.

Feesten op Postert Laef
Voor de derde keer vindt Poster Laef plaats op het evenemententerrein van Vurenhof in Posterholt. Het begint op vrijdag 31 mei met een feestavond met onder andere John Tana en de Janse Bagge Bend op het podium. Op zaterdag zijn er zelfs twee podia met onder meer The Queen Tribute en de Herman Brood Memorial band. Meer info op de website van Roerdale Laef.

Ontstressen in het Bibliocenter
Vera Mildner leefde bijna haar hele leven in een overlevingsmodus. In de natuur vond ze weer haar ware zelf terug. Voor wie zich meer ontspannen en energieker wil voelen organiseert ze op 1 juni van 13.00 tot 14.00 een interactieve bijeenkomst in het Bibliocenter Weert. Aanmelden kan bij het Bibliocenter.

Watersjportiefestasie 2024
Van 1 tot en met 8 juni organiseert Sportservice Roermond samen met andere watersportaanbieders de Watersjportiefestasie 2024. Tijdens dit evenement krijgen inwoners van Roermond de kans om gratis kennis te maken met een gevarieerd aanbod van watersporten.

Zomerbraderie Herkenbosch
In Herkenbosch is zondag 2 juni weer de jaarlijkse braderie met marktkramen, gezellige terrassen en activiteiten voor jong en oud. De Zomerbraderie vindt plaats in en om de Hoofdstraat van 11.00 tot 17.00 uur.

Groot Schuttersweekend Horn
Schutterij St. Martinus in Horn organiseert op zondag 2 juni een schuttersfeest met 22 schutterijen uit Midden-Limburg. Het feest begint om 13.00 met een optocht door de straten van Horn. Er is een defile bij het kasteel en op het terrein vinden tal van wedstrijden plaats voor jong en oud. De toegang is gratis.

Corde et Animo zingt in Kasteel Montfort
Zangkoor Corde et Animo uit Maria Hoop zingt op zondag 2 juni tussen 13 en 16 optreden in kasteel Montfoort onder leiding én begeleiding van Jeanny Vergoossen-Henssen. Violiste Nele Jaenen en slagwerker Kevin Leß geven een gastoptreden. Het koor treedt deze middag twee keer op met een gevarieerd programma. Voor de toegang van het kasteel betaal je de normale entreeprijs.

Rondleiding abdij Maria Hart
Abdij Maria Hart aan de Maasstraat in Weert zet op zondag 2 juni de deuren open. Zuster Concezione, moeder-abdis van de orde geeft een toelichting op de huidige kloostergemeenschap en over de stichtster van de orde de H. Birgitta. Daarna vertelt Bart Maes over de bouwgeschiedenis van het klooster.

De rondleiding voert naar de oude ontvangstruimte met het getraliede raam waarachter de slotzusters vroeger vier keer per jaar familiebezoek ontvingen. Slotzuster Franciska vertelt daar over hoe zij het kloosterleven heeft aanvaard. Daarna gaat de rondleiding naar de bovenkapel met biechtkamer van de zusters en de daarnaast gelegen kapittelzaal. De rondleiding wordt afgesloten met een mini-pavlova uit eigen kloosterkeuken en een kop koffie.

De rondleiding duurt van 11.00 tot 13.00 en kost 15 euro per persoon. Aanmelden kan via de website van Weertzzz.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button