Regio

Weekendactiviteiten in Midden-Limburg: Van natuurverkenning tot eeuwenoude processie

Dit weekend staat Midden-Limburg weer bol van activiteiten voor jong en oud.

Natuurexcursie voor mensen met een verstandelijke beperking
Bezoekerscentrum Leudal en IVN Roermond openen zaterdagmiddag om 14:00 uur hun deuren voor een bijzondere excursie in het prachtige Leudal-gebied. Mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze ontdekkingstocht onder begeleiding van ervaren gidsen van IVN en Groen Hart Leudal. De wandeling belooft een avontuurlijke en educatieve ervaring te worden, waarbij samen gezocht wordt naar sporen van het rijke leven in het Leudal.

Dorpsschuttersfeest Stramproy
In Stramproy organiseert schutterij St. Antonius vanaf 13.30 wedstrijden voor drietallen en zestallen. Daarnaast wordt er geschoten om het persoonlijk Open Roojer Kampioenschap voor niet-schutters. De jeugd tot 16 jaar kan met de windbuks schieten. Voor de allerkleinsten staat er een springkasteel.

Brandprocessie Roermond
Op zaterdag vindt voor de 359e keer de Brandprocessie, ook wel bekend als de Stadsprocessie, plaats van de Roermondse binnenstad naar de Kapel van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. De processie start om 17:30 uur vanaf het Munsterplein en volgt dezelfde route als in het jaar 1665, toen honderden inwoners van Roermond op de vlucht sloegen voor een hevige brand die maar liefst 800 van de 1200 woningen in de as legde. De brand ontstond tijdens de grote processie, toen een gildebroeder per ongeluk een schot loste en de afgevuurde musketkogel een rieten dak trof van een woning.

Zendamateurs op Molendag Ospel
Molen de Korenbloem in Ospel is elke tweede, derde en vierde zaterdag van de maand geopend, tijdens de Nationale Molendag draait de molen van 10.00 tot 15.00. Bovendien zijn er die dag zendamateurs actief. Zij gaan vanuit de molen verbindingen leggen met andere zendamateurs die elders in Nederland bij een molen zijn gestationeerd.

Zondagsdiner ten behoeve van Kloosteronderhoud
Op zondag verzorgen de zusters Birgittinessen uit Weert een diner om geld in te zamelen voor het onderhoud van het klooster aan de Maasstraat in Weert. De gerechten zijn geïnspireerd op de landen van herkomst van de zusters, waaronder Italië, Mexico, India, Indonesië en Polen. Deze zondag staat er een Italiaans menu op het programma. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op de website.

Postzegelruilbeurs Echt
Philatelistenvereniging Echt organiseert een postzegelruilbeurs in het clublokaal van buurthuis St. Joris, Cypresstraat 58, Echt-Noord. Het geheel vindt plaats op zondag van 9.30-12.00 uur.

Rondleiding door schuilbunker van Lilbosch
Stichting op Vleugels der Vrijheid organiseert zondag tussen 11.00 en 12.30 een rondleiding door de schuilbunker van Lilbosch. Tijdens de rondleiding is er in de bunker een digitale presentatie over de vliegtuigcrashes tijdens WO II in de gemeente Echt-Susteren.
Aanmelden is verplicht via info@opvleugelsdervrijheid.nl of 046-4493439.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button