Regio

Dit weekend: Taptoe in Roermond en tap open in Altweerterheide

Limburgse veteranendag
De Limburgse veteranendag is voor iedereen toegankelijk. De herdenkingsplechtigheid in het Nationaal 
Herdenkingspark aan de Maastrichterweg 19 in Roermond begint om 11.00 uur. Aansluitend, om 12.00 uur, is er een reünie. Op het terrein zijn ook veel informatiestands en demonstraties van bijvoorbeeld politiehonden. Historische militaire voertuigen worden tentoongesteld, met onder andere de historische collectie Grondgebonden Luchtverdediging.

Taptoe Roermond
Na afloop van de veteranendag wordt de historische Markt in Roermond op zaterdagavond weer het toneel van de Taptoe. Het evenement begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Deze avond belooft een muzikaal feest te worden met een sterke Limburgse inbreng, waarbij verschillende vooraanstaande korpsen hun opwachting maken. Stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns voegt met haar beiaardspel een bijzondere dimensie toe. De Taptoe Roermond zet de diversiteit en rijkdom van de Limburgse muziekcultuur in de schijnwerpers, in de sfeervolle ambiance van de Markt.

Spirituele markt
In St. Odiliënberg vindt op zaterdag een spirituele markt plaats met kaartleggen, numerologie, edelstenen, hypnotherapie, regressietherapie, rouwverwerking, human design 
en nog veel meer spiritualiteit. De markt vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur op Hoeve Linnerveld, Berkenallee 2a, in St. Odiliënberg. De toegang bedraagt: € 5,-.

Themaconcert Fanfare St. Joost
Fanfare Sint Judocus uit Sint Joost brengt een concert met als thema ‘Let’s Dance!’ Dit doen ze samen met Sylvia’s dansschool uit Roermond, Judith dance point uit Weert, Buikdansschool Chadina uit Herten en Dansgarde Kuulkop uit Linne. Het concert is op zaterdag 15 juni om 20.00 uur, in ’t Patronaat, Caulitentraat 6 in Sint Joost. Kaarten kosten €8,50.

Stadswandeling door Susteren
Zondag 16 juni organiseren de stadsgidsen een wandeling door Susteren, die om 14:00 uur start vanaf het Salvatorplein bij het kunstwerk. Aanmelden is niet nodig en deelname kost € 2,- per persoon, met gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar. De tocht van 1,5 à 2 uur biedt een ontspannen kennismaking met de historische stad, langs bezienswaardigheden zoals een van de oudste kerken van Nederland, de Winckelpoort, en ’t Kenón oppe Mert. Meer informatie is te vinden op natuurvriendensusteren.nl/stadsgidsen.

Kermis in Altweerterheide
Op zaterdag 15 en zondag 16 juni vindt de kermis van Altweerterheide plaats, dit jaar naast de speeltuin bij de straat Op den Das. De kermis biedt attracties zoals autoscooters, een rups, draaimolen, snoepkraam en grijpautomaten. Zaterdag opent de kermis om 15.30 uur door wethouder Martijn van den Heuvel en sluit om middernacht, met een silent disco voor jongeren van 10-16 jaar om 19.00 uur. Op zondag begint de kermis om 14.00 uur en eindigt om middernacht, met een brunch en het “Bal Champêtere” vanaf 13.00 uur met muziek van Ber Donkers, Dj Michel, en Mark en Wilhelmien.

De Summerfair’s Us Car & Bike Show
Drive-In Roermond organiseert de 3e zondag van juni de Summerfair’s Us Car & Bike Show. Tijdens deze dagmeeting zullen er naast amerikaanse voertuigen ook diverse stands aanwezig zijn waar je van alles kunt kopen. Op het terras kun je onder het genot van een hapje of drankje genieten van muziek. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook is in het centrum van Posterholt is deze dag een braderie met een kleine kermis.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button