Regio

Voedselbank Midden-Limburg moet koeling uitbreiden en zoekt financiële steun

De koel- en vriescapaciteit van Voedselbank Midden-Limburg moet dringend uitgebreid worden, omdat steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Daarom is de organisatie op zoek naar financiële steun.

De huidige koelruimte werd in 2017 in gebruik genomen en is geschikt om ongeveer honderd gezinnen van een voedselpakket te voorzien. Dit was voldoende toen ongeveer 65 gezinnen gebruik maakten van de voedselbank. Inmiddels is dit aantal echter gestegen tot maar liefst 350, waardoor de koelruimte niet meer toereikend is.

In afwachting van een structurele oplossing werd in 2023 een tijdelijke koelinstallatie geplaatst op het terrein van de voedselbank. Die is echter niet energiezuinig en veroorzaakt veel geluidsoverlast voor de buurt. De voedselbank wil een nieuwe koeling plaatsen in de voormalige keuken van het oude schoolgebouw aan de Charles Ruysstraat. Hiervoor moet de vloer worden versterkt.

Deze aanpassing en de nieuwe koeling heeft een prijskaartje van bijna 150 duizend euro. Dankzij donaties, zoals de opbrengst van het Business Boksgala, kan de voedselbank een groot deel zelf financieren. “Maar we zijn er nog niet,” zegt Wim Puts, woordvoerder van Voedselbank Midden-Limburg. “We willen geen geld gebruiken dat bedoeld is om eten te kopen voor de gezinnen. Helaas ontvangen we steeds minder donaties van bijvoorbeeld supermarkten, omdat zij producten die bijna over de houdbaarheidsdatum zijn, met korting verkopen.”

Vorige week stuurde de voedselbank daarom een brief naar de gemeentes die gebruik maken van hun service. “Daarnaast zullen we deze week een brief sturen naar een aantal bedrijven, in de hoop dat zij ons willen steunen,” zegt Puts. “Ook roepen we burgers die iets kunnen missen op om een donatie te doen, zodat we in de toekomst voldoende gezinnen kunnen blijven helpen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button