RegioRoermond

Vavo Noord- en Midden-Limburg gaan samenwerken

Gilde Vavo (voorgezet algemeen volwassenonderwijs) wordt de nieuwe naam van Vavo Noord- en Midden-Limburg. Deze samenwerking is bedoeld om de naambekendheid in de regio Limburg te vergroten.

De Vavo-locatie aan de Bredeweg in Roermond is in eerste instantie bedoeld om alsnog een vwo-, havo- of vmbo-t-diploma te halen. Leerlingen herkansen hier alleen de vakken waarvoor ze een onvoldoende hebben gehaald en hoeven dus niet het hele jaar over te doen. “Bij Gilde Vavo mag je de afgesloten vakken meenemen en kun je je concentreren op de vakken waarvoor je gezakt bent”, zegt Marlène Scheres, teammanager Gilde Vavo bij Gilde Opleidingen.

Gilde ziet echter ook een verschuiving in de aanmeldingen voor de Vavo. “We zien steeds meer aanmeldingen van leerlingen die Vavo gebruiken als tussenjaar. Dit geldt voor leerlingen die willen doorstromen naar mbo, hbo of universiteit, maar ook voor vmbo-t’ers die naar de havo willen of havisten die een vwo-diploma ambiëren.”

Deze leerlingen volgen verschillende vakken die passen bij de vervolgstudie die ze willen kiezen. Sommige leerlingen hebben deelcertificaten nodig om toegelaten te worden tot een studie. “Het komt ook voor dat het gekozen profiel niet past bij de gewenste vervolgopleiding,” legt Scheres uit.

Met de start van het nieuwe schooljaar in september wordt de nieuwe naam in gebruik genomen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button