Regio

SUN Midden-Limburg vangt mensen op die financieel buiten de boot vallen

Wie in financiële nood zit maar overal buiten de boot valt, kan terecht bij SUN. De Stichting Urgente Noden. Ook in Midden-Limburg heeft dit noodhulpbureau nu een loket.  

In het gemeentehuis van Maasgouw is op 3 juni het startschot gegeven van SUN Midden-Limburg. Gert van der Steen uit Heythuysen, voorzitter van SUN Midden-Limburg, verklaarde hier een dubbel gevoel te hebben bij het bestaan van deze organisatie. “Het is hartstikke mooi dat het gelukt is om dit voor elkaar te krijgen, maar tegelijk ook zonde dat het nodig is, anno 2024.”

 SUN komt in actie als iemand heel urgent geld nodig heeft, maar zelf geen geld heeft en ook geen enkel potje meer kan vinden. Als er geen bijstand is die hiervoor kan zorgen, geen toeslagen of andere regelingen, legt Van der Steen uit. En het kan om uiteenlopende kosten gaan: “Medische kosten, huur, of een apparaat dat onmisbaar is. Een fiets bijvoorbeeld.”

De gemeente Maasgouw is één van de gemeenten die het project ondersteunt. En dat doet de gemeente heel graag, zegt wethouder Tim Snijckers. “Want soms zijn er doelgroepen inwoners die net buiten de boot vallen.” Maasgouw biedt onder meer personele ondersteuning, bijvoorbeeld bij het beoordelen van de aanvragen.

SUN Midden-Limburg neemt alleen aanvragen in behandeling afkomstig uit de Midden-Limburgse gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal en Nederweert. Voor inwoners van Weert is er SUN Weert, in Roermond vindt een draagvlakonderzoek plaats.

Inwoners die in aanmerking denken te komen kunnen niet zelf een aanvraag doen, dat kunnen alleen hulp- of dienstverleners. Zij kunnen een aanvraagformulier invullen op de website van SUN Midden-Limburg.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button