Regio

Start inschrijving Kinjer Vastelaovend Leedjeskonkoer 2025

Op zondag 9 februari 2025 vindt de 23e editie van het Kinjer Vastelaovend Leedjeskonkoer (KVL) plaats. Het festival is inmiddels in de Limburgse carnavalswereld een begrip geworden. Jaarlijks doen veel scholen en ook individuele zangers en zangeressen met een zelfgemaakt liedje mee aan de wedstrijd voor de keuze van het beste carnavalslied. De inschrijvingstermijn is inmiddels geopend.

Dit jaarlijks terugkerend evenement, in 2000 bedacht door kinderprogrammamaker Peter Joosten uit Kessel, wil jongeren enthousiasmeren voor de muziek. Om twijfelaars over de streep te trekken, is een lesbrief ontwikkeld voor het schrijven van een liedje. Deze brief kan worden gedownload op de website van het KVL.

Emilie Gijsen van stichting KVL: “Wij willen niet alleen een platform bieden voor jonge artiesten, maar ook ondersteuning bieden aan degenen die behoefte hebben aan begeleiding bij het ontwikkelen van hun ideeën.  Voor degenen die al een idee hebben maar niet weten hoe ze verder moeten. We willen laagdrempelig zijn en iedereen een kans geven. Dus kun je een beetje zingen en je hebt een leuke tekst, meld je dan aan”.

De sluitdatum voor de inschrijving is 29 oktober. Op 16 november vindt de halve finale plaats en de finale wordt op zondag 9 februari 2025 in Cultureel Centrum Don Bosco te Heel gehouden.

foto: winnaars KVL 2023 Sam, Saar en Lola uit Beegden met het liedje Laot huuere desse biej os huuers

Gerelateerde Artikelen

Back to top button