Regio

Schildpaddenseizoen weer begonnen in Midden-Limburg

De Dierenambulance Midden-Limburg heeft deze week al acht schildpadden opgevangen. Door de hoge temperaturen gaan ze op zoek naar voedsel of worden ze door mensen gedumpt, omdat ze stinken of te groot zijn geworden.

De schildpadden worden rond deze tijd van het jaar zichtbaar omdat ze pas kunnen eten bij een temperatuur van minimaal 18 graden. Dit maakt dat ze moeite hebben om te overleven in het Nederlandse klimaat.

“De schildpadden die binnenkomen, worden gewassen en krijgen medische zorg”, zegt een woordvoerder van de Dierenambulance Midden-Limburg. “De dieren zijn vaak broodmager omdat ze in de winter geen voedsel kunnen vinden

Sinds 2016 is in Nederland een strenge wet van kracht die het houden of verkopen van schildpadden verbiedt. Wie een schildpad heeft, moet kunnen aantonen dat dat deze vóór 2016 is aangeschaft. “We brengen ze naar een permanente opvang in Friesland, de enige opvang in Nederland die nog plek heeft”, legt de Dierenambulance Midden-Limburg uit.

Mensen die een schildpad vinden, kunnen deze oppakken en in een doos bij de dierenambulance afgeven. “Ze kunnen ook bellen, dan komen wij hem halen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button