Regio

Roermond sluit de meeste drugspanden, Nederweert geen enkele

Van alle gemeenten in Midden-Limburg heeft Roermond vorig jaar het vaakst drugspanden gesloten. In Nederweert is geen enkel drugspand op slot gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van VML Nieuws.

In Roermond werden 14 gebouwen gesloten in 2023. “Dit waren allemaal woningen”, aldus een gemeentewoordvoerder. Op een gedeelde tweede plek staan Weert en Echt-Susteren, met elk 10 gesloten drugspanden. Leudal en Maasgouw sloten 4 panden. In Roerdalen gingen vorig jaar 2 gebouwen helemaal op slot.

Het Damoclesbeleid geeft burgemeesters de bevoegdheid om woningen, appartementen, bedrijfspanden, winkels of delen van verzamelgebouwen tijdelijk te sluiten als er sprake is van drugshandel of drugsoverlast. Niemand mag het perceel dan meer betreden.

Doel is de openbare orde en leefbaarheid te herstellen. De procedure begint met de constatering van drugs door de politie, gevolgd door een besluit van de burgemeester om het pand te sluiten voor een periode van enkele maanden tot maximaal een jaar. De betrokken partijen hebben de mogelijkheid om bezwaar te maken en in beroep te gaan tegen het sluitingsbesluit.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button