Regio

Patrick Huisman hoofdredacteur RTV Midden-Limburg

Het samenwerkingsverband van vijf lokale omroepen in Midden Limburg heeft Patrick Huisman benoemd als eerste hoofdredacteur. Per 1 maart gaat hij samen met een nieuw team en de vrijwilligers van de omroepen allereerst werken aan een centrale nieuwsredactie voor RTV Midden Limburg.

Huisman (51) is nu nog eindredacteur bij een ander samenwerkingsverband van lokale omroepen: Dtv nieuws in Brabant (Oss – Den Bosch – Maashorst). Afgelopen week zat Huisman nog aan tafel bij het NPO1 programma ‘Sophie & Jeroen’ om te praten over het belang van 50 jaar publieke lokale omroep. Daar kondigde hij ook zijn overstap aan naar RTV Midden-Limburg.

“In de komende jaren moeten heel veel lokale omroepen zich omvormen tot streekomroep, ook in Midden Limburg is dat proces van start gegaan, ik vind het een enorme eer om in zo’n mooi gebied die uitdaging aan te gaan samen met de stuurgroep die dit al sinds kort aan het voorbereiden is. De eerste stap in dit alles is een goede nieuwsverslaggeving voor de hele regio.”

De stuurgroep van deze omroepen heeft vertrouwen in Patrick Huisman. Vanwege zijn ervaring met zowel vrijwilligersorganisaties als ook mediabedrijven waar betaalde krachten werken.

De publieke lokale omroepen in Midden-Limburg, SOL2, ML5, OR6 en WeertFM werken samen aan de verbetering van het journalistieke aanbod in de zeven gemeenten in deze streek., om uiteindelijk het fundament te leggen voor één streekomroep. Voor de ontwikkeling van een streekredactie worden de samenwerkende omroepen ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De streekredactie van de omroepen gaat dagelijks lokaal nieuws brengen voor de inwoners van Midden-Limburg.

De nieuwsredactie gaat aan de slag voor Echt – Susteren, Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Weert en Nederweert.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button