Regio

Ondermijnende criminaliteit: Escapeboot naar Maasplassen

Ondermijnende criminaliteit vindt ook plaats op en rond gebieden van waterrecreatie en daarom staat het Maasplassengebied in het weekend van 10 mei daarbij stil. Dat gebeurt onder andere met een speciale escapeboot die drie dagen naar Roermond komt.

In een gezamenlijk initiatief van onder andere de gemeente en het Platform Veilig Ondernemen Limburg meert de escapeboot af op twee verschillende plekken. Op vrijdag is dat bij de Roermondse Watersport Vereniging Nautilus aan de Maasboulevard. Op de zaterdag en de zondag erna is dat bij de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas & Roer aan de Hatenboer.

Tijdens het spel op de Escapeboot waarvoor je je wel moet aanmelden word je in teamverband uitgedaagd om signalen te herkennen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugs, witwassen en illegaal verblijf in de haven. In de drijvende Escaperoom heb je 30 minuten tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen.

Naast de Escapeboot is er op 10, 11 en 12 mei ook een veiligheidsmarkt. Daar kun je dan kennis maken met het werk van politie, toezicht en handhaving van de gemeente Roermond en de Sportvisserij Limburg.

Aanmelden voor de escapeboot kan via https://pvo-limburg.nl/agenda/

Gerelateerde Artikelen

Back to top button