Regio

Minister Mariëlle Paul van Onderwijs bezoekt Gilde Opleidingen

Minister Mariëlle Paul van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op 8 april een bezoek gebracht aan Gilde Opleidingen in Roermond. Daar ging ze in gesprek met leerlingen en medewerkers om te bespreken wat er goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn.

“Ik vond het een zeer waardevol werkbezoek,” zei minister Paul. Ze sprak met bestuurders, docenten en leerlingen. Een van de bezoeken bracht ze aan de les van eerstejaars studenten van de opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen. Hierbij merkten de leerlingen op dat de overstap van het voortgezet onderwijs naar het MBO erg groot is.

De minister erkent het belang van vroegtijdige oriëntatie op vervolgopleidingen voor aankomende studenten, maar benadrukt ook dat de begeleiding bij het maken van een opleidingskeuze essentieel is. “Elke overstap is spannend, van de basisschool naar de middelbare school tot aan het MBO. Als we deze overgangen beter kunnen begeleiden, verminderen we een deel van die spanning. Spanning zal er altijd zijn, maar onzekerheid is niet nodig.”

Living Lab

Tijdens haar bezoek kreeg minister Paul ook een rondleiding bij het Living Lab, een initiatief van Zorgtechniek Limburg en het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd Hogeschool. Hier demonstreerden leerlingen technische hulpmiddelen in de zorg, zoals een bewegingsstimulerende stok en aangepaste rollators.

Dergelijke bezoeken zijn cruciaal voor de minister om in de praktijk te zien hoe dingen werken, verklaarde ze. “Door te horen wat goed werkt en wat beter kan van zowel docenten als leerlingen, kunnen we samen aan oplossingen werken.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button