Regio

Limburgs Sprookjesboek gepresenteerd

In Kasteel Aldenghoor in Haelen is 31 mei het Limburgse Sprookjesboek “De schat van Limburg” ten doop gehouden. Samenstelster Linda Gielen presenteerde deze uitgave, waarin 31 verhalen zijn beschreven. Voor elke Limburgse gemeente is er een eigen sprookje in het Standaard Nederlands en in het plaatselijk dialect.

Het project is o.a. tot stand gekomen door steun van Provincie Limburg, Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs en Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Linda Gielen was afgelopen zondag te gast bij Freek Noten in het OR6-programma “Wo höbbe veer ’t euver”.

Gielen is uiteraard erg enthousiast over dit initiatief. “Buiten het feit dat het een ontzettend leuk is om (voor) te lezen voor jong en oud, is het ook een leerzaam boek. Elk verhaal speelt zich namelijk af in een andere tijd, bezoekt andere bijzondere plekken, maakt kennis met bijzondere personen en leert de lezer op een speelse manier over de regio, over onze provincie, onze Limburgse cultuur, ons erfgoed en de geschiedenis”.

Elk verhaal op zich is een uitnodiging om kinderen binnen het primair onderwijs (basisscholen) bekend te maken van de omgeving waarin ze opgroeien. Om die reden zal het boek ook vergezeld worden met een lespakket. Daarmee krijgt het tevens een educatieve meerwaarde.

Het boek is verspreid onder basisscholen, musea en bibliotheken. Het boek is te koop via www.limburgssprookjesboek.nl en ligt ook in diverse boekwinkels en diverse musea.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button