Regio

Komend weekend vol muziek, eten, rommel en nachtelijk gefladder

Nachtvlindernacht in Weert
Weert doet mee met de Nationale Nachtvlindernacht. Met smeer op de bomen lokt de vlinderstichting nachtvlinders rond het Vrakkerplein. Ook plaatsen ze een grote nachtvlinderval met verschillende soorten lampen. Daarmee kunnen de motten uitrusten tijdens hun nachtelijk fgefladder, zodat deelnemers hen kunnen determineren.
Wie wil deelnemen wordt dan ook verzocht een zaklantaarn en telefoon met de app Obsidentify mee te nemen. Zo kan iedereen zelf opzoeken welke nachtvlinders zich laten zien. De nachtvlindernacht begint rond 21.30 uur en duurt, afhankelijk van de resultaten, tot maximaal 3.00 uur. Opgeven kan via vrakker.plein@gmail.com. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Bij regen of harde wind gaat het evenement niet door. Eventueel wordt het dan een dag verplaatst.

Thornado 2024
Thornado is een nieuwe naam voor het jaarlijkse festival van de Stichting Popmuziek Thorn. De line up bestaat uit Alaska Sue, Martin Sillen, Tizaan Alphonso en Fleur. Daarnaast biedt het dorpsfeest speciaal bieren van kleine brouwers.
De aanvang is zaterdag om 17.00 uur. Bij slecht weer vindt het evenement binnen plaats, de saté-foodtruck blijft waarschijnlijk buiten.

Foodstock in Roermond
In de Weerstand in Roermond vindt dit weekend Foodstock 2024 plaats. Er komen ongeveer 15 foodtrucks met onder andere Surinaams, Vietnamees, Spaans, Mexicaans en Aziatisch eten. Daarnaast is er muziek in verschillende stijlen en volop andere activiteiten en entertainment.
Het foodfestival is dit weekend drie dagen te bezoeken. Op vijdag van18.00 tot 23.00, op zaterdag van 15.00 tot middernacht en op zondag van 12.00 tot 21.00.

Modelvliegshow in Nederweert
De modelvliegshow op 6 en 7 juli in Nederweert biedt een gevarieerd programma rondom modelvliegtuigjes. De entree is gratis en de vliegdemonstraties vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur op het Doradaopad Nr. 7 in Leveroy gemeente Nederweert.

Jaarmarkt in Susteren
Het centrum van Susteren vormt op zaterdag 6 juli het decor van allerlei koopwaar, snuisterijen, kleding, fruit en zo meer. Ook is er amusement voor jong en oud en zijn bijna alle winkels en terrassen open. 

RommelRoute Keent
De wijkraad van Keent organiseert voor de derde keer de RommelRoute. Bewoners van de wijk Keent in Weert kunnen dan tweedehands spullen vanuit huis, tuin, oprit of garage verkopen. De rommelroute vindt plaats op zondag 7 juli as. in de wijk Keent in Weert van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer informatie of inschrijving kijk op de website.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button