Regio

Kermis en andere weekendactiviteiten

Dit weekend staat Midden-Limburg weer bol van activiteiten voor jong en oud. Hier een kort overzicht.

Nieuwe en oude verhalen over historie abdij en kerk Susteren
Wil Schulpen werpt in een lezing een nieuw licht op de rijke historie van de Abdij van Susteren. De focus ligt op de bevindingen van de grote opgraving tussen 1991 en 1993 bij de kerk, maar ook andere belangrijke ontdekkingen komen aan bod.

Schulpen licht met een diapresentatie toe waarom het ‘oude verhaal’ over de abdij niet langer houdbaar is. Hij vertelt over de nieuwe inzichten over de vrouwenabdij en de herontdekte verhalen over Amelberga, de patroon van de abdij en de kerk van Susteren.

De lezing vindt plaats op zaterdag 25 mei om 19.30 in ’t Stift in Susteren en is gratis toegankelijk.

Kermis in Roermond
Verspreid over de pleinen in de binnenstad zijn meer dan 25 attracties en diverse eetkraampjes. Op kermisdinsdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 uur is er een prikkelarme kermis voor mensen die niet goed tegen felle lichten en harde geluiden kunnen. De kermis duurt van van 24 tot en met 30 mei.

Dansen in buurthuis Sint Joris
Tijdens de maandelijkse dansavond in Echt draait DJ Hans uiteenlopende dansmuziek, van foxtrot en tango tot Engelse en Weense wals, rumba en chachacha. Ook liefhebbers van country en linedance komen aan hun trekken. De volgende dansavond vindt plaats op zaterdag 25 mei om 20.00 uur in Buurthuis St. Joris aan de Cypresstraat 58 in Echt. De entree is gratis.

Dire Straits Experience in Oranjerie
In de vernieuwde theaterzaal van Theater De Oranjerie brengt Chris White, oorspronkelijk lid van de Dire Straits, met zijn band de grootste hits van de legendarische rockband ten gehore, zoals Brothers in Arms, Sultans of Swing en Telegraph Road.

White staat bekend om zijn virtuoze saxofoonspel. DJ’s Rard & Mark omlijsten het optreden muzikaal voor en na afloop. Het concert vindt plaats in de Oranjerie in Roermond op zaterdag 25 mei om 19:30 uur.

Accretos volleybaltoernooi
Volleybalvereniging Accretos organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 mei de 42e editie van het Accretos volleybaltoernooi. Het toernooi vindt plaats op evenemententerrein Het Maasveld in Neer, met wedstrijden op gras en zand, met muziek, eten en drinken.

Op zaterdag mei is het jeugdtoernooi, op zondag het beachvolleybaltoernooi. Ook is er een recreatief toernooi op gras voor geoefende en ongeoefende teams. Inschrijven kan via de website.

Wandelen door Munnichsbos en Aerwinkel
Een VVV-wandeling leidt langs de rijke historie van het Munnichsbos en landgoed Aerwinkel. In de natuur vertelt een gids eeuwenoude verhalen over boerderijen, ridderordes, familieruzies en erfenissen.

De wandeling start op zondag 26 mei om 14.00 uur bij Fanfarezaal St. Wiro in Sint Odiliënberg. Reserveren kan via de website.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button