MaasgouwRegio

Heelderpeel en Boschbeek verder zonder Peter Gillis

Peter Gillis trekt zich terug uit alle negen Nederlandse vakantieparken van Oostappen. Dus ook uit de Limburgse parken in Heel, Herkenbosch en Baarlo .

Met het vertrek van Gillis uit Nederland komen negen Nederlandse vakantieparken in andere handen. Het onroerend goed blijft in handen van de familie Gillis, een nieuwe exploitant gaat de parken huren, zo laat Peter Gillis op zijn website weten.

Belangrijkste oorzaak is de ingetrokken horecavergunning op veel Nederlandse parken. Ook op vakantiepark Heelderpeel in Heel en De Berckt in Baarlo is die vergunning op last van de gemeente ingetrokken.

Gillis exploiteert Heelderpeel sinds 2019. Al snel werd de exploitatie een hoofdpijndossier voor de gemeente Maasgouw vanwege de permanente bewoning door mensen die moeite hebben op de reguliere woningmarkt iets te vinden. Voor Gillis werd het een strijd om zijn exploitatie- en horecavergunningen overeind te houden.

Of de toekomst van het park met een nieuwe eigenaar nu verzekerd is, kan de gemeente Maasgouw niet zeggen. De gemeente heeft nog geen contact gehad met de Oostappengroep over een mogelijke verkoop van Heelderpeel.

Eerder nam de Oostappengroep al afstand van Vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch en stadspark Den Driesch in Valkenburg. Peter Gillis blijft actief in België, waar hij drie parken heeft. Deze gaan door onder een andere naam.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button