Regio

Festivals overwinnen noodweer

Ondanks het hevige noodweer gaan festivals als Moulin Blues, het Montfort Old Timer treffen en het Bevrijdingsfestival in Roermond gewoon door. Het was flink aanpakken voor de organisaties.

Het was hard werken voor de organisatie van Moulin Blues na de hevige regenbuien. Alle vrijwilligers werden opgetrommeld, want er moest gewerkt worden op het festival dat vrijdagavond al was begonnen. Zo zijn extra rijplaten aangevoerd om de camping toegankelijk te maken. Op het festivalterrein zijn vlonders neergelegd zodat bezoekers zo min mogelijk last hebben van de modder.

Bij de toiletten is een tent omgewaaid, die is snel weer opgebouwd. Voor de programmering hebben het weer en de maatregelen in elk geval geen gevolgen.

Montforter Oldtimer Treffen

Op het Montforter Oldtimer Treffen zijn zo’n 1200 tractoren, vrachtauto’s en auto’s afgekomen. Zonder al te veel problemen, vertelt Roy Franken van de organisatie. “Er zijn wel voertuigen die vastzitten, maar er zijn ook tractors om hen eruit te trekken.” Alle voertuigen staan inmiddels allemaal op hun plaats.

Bevrijdingsdag

Hoogwaardigheidsbekleders als Mark Rutte, Emile Roemer en Lilian Gonçalves komen zondag naar Roermond. Naar het bevrijdingsfestival waar ook artiesten komen als Son Mieux, Epica en John Tana het podium bekleden.

Zij zullen echter geen hinder van natte voeten ondervinden, de gemeente heeft pompen ingezet om het zompige festivalterrein begaanbaar te krijgen voor de 30.000 tot 35.000 bezoekers. Ook merken ze er niets van dat een deel van het podium is ingestort tijdens het noodweer. Dit is zondag tijdig weer opgebouwd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button