Regio

Een op de vijf Midden-Limburgse wethouders al vertrokken

Een op de vijf wethouders die in Midden-Limburg na de gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen, is alweer vertrokken. Dat terwijl de raadsperiode van vier jaar nog maar net op de helft is. Van alle 29 wethouders die in maart 2022 na de verkiezingen aantraden, zijn er tot nu toe 6 opgestapt.

In de gemeente Maasgouw stapten maar liefst twee wethouders op. Wethouder Math Wilms (Lokaal Belang) ging vorige maand met pensioen. Carla Peters (VVD) stapte vorig jaar september op na een vertrouwensbreuk. De coalitie van de gemeente ging na die breuk door zonder haar partij.

Lees ook: Wethouder Wilms neemt afscheid van gemeenteraad Maasgouw

In Roerdalen stapte een wethouder op nadat haar partij uit de coalitie werd gezet. Jacqueline Westhelle-Aelen van PvdA-GroenLinks is sinds 1 november 2023 geen wethouder meer in Roerdalen. In Weert vertrok Wendy van Eijk (VVD) in november vorig jaar als wethouder om aan de slag te gaan als Tweede Kamerlid.

De 29-jarige Robert ten Kate (CDA) zwaaide in maart vorig jaar af als wethouder in Nederweert. Hij legde vanwege gezondheidsredenen en het ontbreken van politieke ervaring zijn functie neer. Drie weken geleden stapte Heleen Wijers van Samen Verder op als wethouder in Leudal, omdat ze de waardering miste van de gemeenteraad richting ‘alle mensen met wie we als gemeente samenwerken’.

Lees ook: Kritische gemeenteraad aanleiding voor vertrek wethouder Wijers

In Roermond en Echt-Susteren zitten nog steeds dezelfde wethouders als in maart 2022.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button