Regio

Drukker dan vorig jaar op omleidingsroutes A73

Op de omleidingsroutes van de A73 is het dit jaar drukker dan vorig jaar toen er ook een afsluiting van de tunnels was. Met name op de N273, N280 vanuit Horn richting Roermond en de Rijksweg in Swalmen was afgelopen dagen sprake van meer vertraging door langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Dat zegt Rijkswaterstaat na vragen van VML Nieuws.

Die toegenomen drukte komt waarschijnlijk omdat sinds afgelopen vrijdag beide tunnels aan beide zijden compleet afgesloten waren. Vorig jaar was de afsluiting op de doordeweekse dagen in maar eenrichting. Rijkswaterstaat zegt overigens geen directe hinder ondervonden te hebben van de (EK-)grenscontroles die ook dichtbij de omleidingsroutes liggen.

260 e-bikes uitgeleend
Verder meldt de wegbeheerder nog dat afgelopen weekend zo’n 260 e-bikes zijn uitgegeven van de 300 die er in voorraad zijn speciaal vanwege de sluiting van de tunnels. Rijkswaterstaat zegt dat er veel vraag is en mensen enthousiast zijn,  dit omdat er meer keuze is aan soorten elektrische fietsen. Ook zijn er andere acties opgezet om mensen uit de auto te halen, zoals een kortingsactie met het OV.

Deze week worden de verkeersmaatregelen en afsluitingen met de wegbeheerders en hulpdiensten geëvalueerd. De overlast is overigens nog niet over. De planning ziet er voor de komende weken ziet als volgt uit:

Van woensdag 10 juli 06.00u tot vrijdag 26 juli 21.00u:
Tunnels in noordelijke richting dicht (van Maastricht naar Venlo)

Van vrijdag 26 juli 21.00u tot woensdag 31 juli 06.00u:
Tunnels in beide richtingen dicht.

Van woensdag 31 juli 06.00u tot woensdag 14 augustus 21.00u:
Tunnels in zuidelijke richting dicht (van Venlo naar Maastricht).

Van woensdag 14 augustus 21.00u tot maandag 19 augustus 06.00u:
Tunnels in beide richtingen dicht.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button