Regio

Dit weekend: Muziek, markt en havendagen

Maasbrachter Havendagen
Eens in de twee jaar trekt dit driedaagse spektakel duizenden bezoekers naar het havengebied van Maasbracht. Op 28, 29 en 30 juni vindt de 41e editie plaats. Met een nieuw bestuur aan het roer is er een groots en gevarieerd culinair, muzikaal en business programma samengesteld voor bezoekers en (binnenvaart)ondernemers.
Meer info is te vinden op de website.

Gluren bij de buren In Roermond
Op 30 juni is weer het Huiskamerfestival met optredens in meer dan 30 tuinen verspreid door Roermond. Huiskamers, veranda’s, tuinen en gazons van inwoners in Roermond worden als decor gebruikt voor optredens van lokale artiesten. Geniet oa van cabaret, hiphop, koren, singer-songwriters of theater. De optredens duren 30 minuten, zodat er meerdere optredens bijgewoond kunnen worden. Op de website kun je zelf een route uitstippelen.

Minirok Festival
MiniRok is een 2-daags pop/rock festival dat voor de 15e keer op 28 & 29 juni 2024 in Stramproy gehouden wordt. Te gekke bands, lekker eten & drinken en vooral gezelligheid en voor iedereen!
Meer info op de website.

Boekenmarkt Ursulakapel Roermond

De jaarlijkse boekenmarkt in de Ursulakapel op de Voogdijstraat in Roermond vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni; op beide dagen van 10 tot 16 uur. Er is weer een enorm aanbod van boeken, onderverdeeld in 40 categorieën, waaronder veel kunst en literatuur, maar natuurlijk ook thrillers, geschiedenis, Limburgensia, jeugdboeken, WO2, stripboeken en nog veel meer. De meeste boeken zijn te koop voor 3,50 euro per kilo! De toegang is gratis

Sacramentsprocessie in Nieuwstadt
In Nieuwstadt vindt op 30 juni de jaarlijkse Sacramentsprocessie plaats. Wat deze processie speciaal maakt is de inzet van buurtverenigingen die de zamdtapijten aanleggen waar de processie langstrekt. De hele route is daardoor schitterend versierd. om half 10 zal er voor de processie eerst nog een mis plaatsvinden in de kerk van Nieuwstadt.

Foto: Marcel Boreas


Gerelateerde Artikelen

Back to top button