Regio

Dirk loopt 100 kilometer in een dag voor het goede doel

Dirk Jimmink (43) uit Ittervoort gaat op zondag 28 april 100 kilometer hardlopen voor het goede doel. Alle 16 kernen van de gemeente Leudal zijn opgenomen in de route. Pastoor en kapelaan rijden mee voor de geestelijke ondersteuning. Het is een sponsorloop voor twee goede doelen: de renovatie van Servaaskapel in Nunhem en het theehuisje van het Samen Zorgenhuis in Baexem.

Het wordt een pittige dag maar Dirk heeft het volste vertrouwen erin. “Geen regen en niet al te hoge temperatuur zou fijn zijn”. Hij is lid van atletiekvereniging de Grenslaupers uit Stramproy en heeft al heel wat marathons gelopen. Maar het is de eerste keer dat hij 100 kilometer in een dag loopt alhoewel er wel in elke kern even wordt gestopt om zo mogelijk in de kerk een kaarsje op te steken. Op bepaalde trajecten lopen atleten mee van verschillende atletiekverenigingen uit de regio. Iedereen die wil, kan meelopen en op elk moment instappen. De tocht eindigt op feestelijke wijze rond 19:30 bij de Servaaskapel in Nunhem.

Aanmelden voor de sponsorloop kan via het emailadres dirkjimmink@hotmail.com. Doneren kan via de QR-code in de video of op bankrekeningnummer: NL77INGB0007838659 t.n.v. Stichting Van het kastje door de muur. Het gesponsorde bedrag wordt over de twee goede doelen verdeeld

Gerelateerde Artikelen

Back to top button