Regio

Code oranje: KNMI verwacht zware windstoten, bliksem en grote hagelstenen

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor het hele land vanwege hevige onweersbuien. In Limburg is code oranje van kracht vanaf 18.00 uur, tot waarschijnlijk middernacht.

Het noodweer komt vanuit het zuidwesten en brengt zware windstoten, veel regen, grote hagelstenen en blikseminslagen met zich mee. In Zeeland is code oranje als eerste van kracht: om 16.00 uur.

Code oranje wordt afgegeven als er gevaarlijk weer wordt verwacht met mogelijk grote impact. Dit kan leiden tot letsel of schade door grote hagelstenen, blikseminslagen, omgewaaide bomen of wateroverlast. Ook verkeer moet tijdens deze buien extra voorzichtig zijn.

Het KNMI adviseert om tijdens het onweer open water en weilanden te mijden en niet te schuilen onder bomen of een paraplu te gebruiken. Thuis moeten tuinmeubels vastgezet worden en afvalcontainers binnengehaald. Het is ook raadzaam om stekkers uit stopcontacten te halen om schade door blikseminslag te voorkomen.

Weggebruikers moeten rekening houden met wateroverlast, voldoende afstand houden, langzamer rijden en een langere reistijd incalculeren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button