Regio

Berispte restaurants doen alsof hun neus bloedt

Twee van de drie door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) berispte restaurants in Midden-Limburg doen daarover alsof ze van niks weten. VML benaderde ze voor een reactie, maar alleen Piazza Pizzaria in Nederweert zei ‘niet blij te zijn’.

Alle drie de telefonisch benaderde medewerkers van de eetgelegenheden kwamen niet verder dan wat gestamel. Alleen bij de Nederweertse pizzeria kon de medewerker zeggen dat hij er ‘niet blij mee was en dat klanten al wegbleven’. De twee Aziatische restaurants reageerden helemaal niet inhoudelijk. Bij Wok Plaza in Horn meldde een medewerkster van niks te weten, terwijl het restaurant op 22 maart van dit jaar nog door de NVWA is bezocht, die daarbij constateerde dat de hygiëne niet op orde was.

Wan Hsin in Echt kreeg dezelfde berisping na een bezoek op 7 maart, maar kon zich daar ook helemaal niks van herinneren en meldde er dus niet op te kunnen reageren.

Lees ook: Vijf restaurants in Midden-Limburg op radar voedselinspectie

Elders in het land hebben ondernemers soms woedend op de lijst van de NVWA-website gereageerd, want het is natuurlijk schadelijk voor de klandizie. Maar de controle-instantie stelt dat klanten recht hebben op de informatie en dat het openbaar maken van de lijst ook is bedoeld om de betreffende restaurants te stimuleren zaken te verbeteren.

Bij de hygiënecontrole wordt door de inspecteur gekeken of ruimtes en spullen goed worden schoongehouden en of de ondernemer er alles aan doet om voedselbesmettingen te voorkomen. De ondernemers moeten de hygiëne verbeteren en kunnen een nieuwe controle verwachten.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button