Regio

Belgisch Koningspaar naar Mosa-RT Maaseik

Koning Filip en koningin Mathilde brengen dinsdag een bezoek aan Maaseik. Daar bezoeken ze onder meer de school Mosa-RT.

Hunne Majesteiten de koning en de koningin brengen een arrondisementsbezoek aan de provincie Limburg, zo kondigen zij aan op hun website. Ze gaan daar op bezoek bij Integra, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg en sluiten het bezoek af op het marktplein met een receptie in het stadhuis.

De eerste stop is echter bij Mosa-RT, een secundaire school met een veertigtal studierichtingen. Daar wordt het koninklijk paar om 10.00 uur verwelkomd. Ze krijgen informatie over robotica en duaal leren, bezoeken tweedehandswinkel Younique en het houtatelier. Meerdere leerlingen kunnen het paar ontmoeten op de speelplaats.

Zo’n 40 procent van de leerlingen van Mosa-RT komt uit Nederland, met name uit Midden-Limburg. In sommige richtingen, zoals Wetenschap en Techniek wel meer dan de helft. Ook de opleidingen rond hout zijn erg in trek bij Nederlanders. De opleiding staat hoog aangeschreven, ook bij Nederlandse bedrijven.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button