Regio

Adviesbureau Arcadis presenteert plannen voor woningen langs het spoor in Weert en Roermond

In de Midden-Limburgse regio zou volgens het adviesbureau Arcadis het mogelijk zijn om ongeveer 11.000 woningen te bouwen binnen anderhalve kilometer van een intercitystation. Dinsdag heeft het bureau de plannen gepresenteerd.

Weert

In Weert zou er meer ruimte beschikbaar komen als de bedrijven die momenteel langs het spoor gevestigd zijn, worden verplaatst naar een nieuw bedrijventerrein dat vóór 2030 gebouwd zou moeten worden. Een andere mogelijkheid voor extra woningen is een terrein dat momenteel alleen nog door ProRail wordt gebruikt als opslagplaats. Hier zou ook hoogbouw kunnen worden gerealiseerd.

Roermond

Volgens Arcadis zou het spoor in Roermond ondergronds moeten verdwijnen om plaats te maken voor groen en woningen. Door de ligging van het station midden in de stad wordt Roermond als het ware in tweeën gedeeld, waarbij er tussen de oost- en westkant van de stad geen overkoepelend plan lijkt te zijn volgens Arcadis. Door het spoor ondergronds te laten lopen, wordt de stad weer verbonden. Bovendien wordt in de plannen van Arcadis geen rekening gehouden met ruimte voor bedrijven rondom de spoorzone, maar enkel voor woningen.

In Roermond zou ruimte zijn voor 7.117 woningen en in Weert voor 3.804 woningen, die tussen 2030 en 2040 gerealiseerd moeten worden.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button