NederweertRoermond

Roermond en Nederweert zijn duurzame uitzonderingen in energieslurpend Limburg

Limburg is de provincie met de minst duurzame woningen. Roermond en Nederweert vormen echter opmerkelijke uitzonderingen, blijkt uit onderzoek van Independer.

Roermond staat op de derde plaats van alle Limburgse gemeenten met de meeste duurzame woningen. Maar liefst 35,6% van de woningen in Roermond heeft energielabel A. Dit label staat voor energieneutrale woningen, die goed geïsoleerd zijn en vaak voorzien van zonnepanelen. Nederweert volgt Roermond en staat op de vierde plek met 34,6% van de woningen.

Elke woning in Nederland is tegenwoordig verplicht een energielabel te hebben. Een woning met energielabel A is zeer energie-efficiënt, terwijl een woning met energielabel G juist zeer inefficiënt is. Woningen met label G hebben bijvoorbeeld enkel glas en verbruiken veel energie.

“Momenteel heeft 34,5% van de Nederlandse woningen energielabel A”, meldt Joris Kerkhof, energie-expert bij Independer. In Limburg ligt dit percentage aanzienlijk lager, namelijk op 27,5%. “Hiermee is de provincie de minst duurzame van heel Nederland.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button