Nederweert

Plannen voor hoogbouw in Nederweert

Nederweert krijgt 212 nieuwe woningen. Ook komen er mogelijk twee woontorens van negen verdiepingen hoog. Het gemeentebestuur staat positief tegenover de plannen.

De huizen moeten komen te staan op de plaats van het afgebrande pand van de Boerenbond en de Bosserstraat. In het gebied Staat waar de Boerenbond stond, komen 132 huizen. Bij de Bosserstraat staan 80 woningen gepland.

De woningen en appartementen op de plaats van de voormalige Boerenbond zijn van gemengde afmetingen. “Ze zijn bedoeld voor starters, senioren en gezinnen”, vertelt Dennis Penders van Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid. “Ik verwacht niet dat de hoogbouw weerstand gaat oproepen in een kleinere plaats. We denken dat het goed past in de omgeving. Laat het ook duidelijk zijn: we geven nu schetsen vrij hoe het eruit kan komen te zien, maar dat staat echt nog niet helemaal vast. We gaan ook nog met de gemeente in overleg hoe we inspraak gaan organiseren. We willen wel tips van mensen meenemen. Sommigen wonen er al tientallen jaren, dus dat nemen we echt serieus.”

Als alles een beetje soepel verloopt, zullen de eerste bewoners er over een jaar of vier in kunnen trekken. Bedoeling is dat ongeveer driekwart van de woningen zal worden gebouwd in het ‘betaalbare segment’.

Aan de Bosserstraat komen tachtig nieuwe woningen en bouwkavels beschikbaar. “Die grond komt van een particuliere eigenaar”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “We hopen dat die woningen in 2026 beschikbaar komen. Zo’n 75 procent zal in het betaalbare segment vallen, zoals in de woondeal is afgesproken.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button