Nederweert

Jongste raadslid en fractievoorzitter: ‘Het overkomt je, maar het is ook ambitie’

Hij is pas 25 jaar maar wel de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in Nederweert. Marijn Teunissen zegt ’typisch liberale waarden’ te onderschrijven en wil ondernemers in zijn geliefde woonplaats ondersteunen: “Die brengen leven in de brouwerij.”

Hans van Lierop was de afgelopen periode raadslid en fractievoorzitter voor de Nederweerter VVD. Maar die gaf aan die functie te zwaar te vinden in combinatie met werk en gezinsleven. Hij wordt als raadslid vervangen door Roeland Schelfhout, waarop Teunissen doorschuift naar het fractievoorzitterschap. “Als club waren en zijn we hartstikke tevreden met hoe Hans het fractievoorzitterschap invulde, maar we begrijpen zijn besluit. Natuurlijk neem ik graag het fractievoorzitterschap over, anders zou ik hier niet aan beginnen. Ja, ik weet het, ik ben 25 jaar. Maar ik loop ook al weer even mee in de lokale politiek hoor, sinds 2017 als fractieondersteuner. Daarna sinds 2022 als raadslid. En nu begin ik aan het fractievoorzitterschap. Ik vind leeftijd niet zo relevant, het gaat om je inzet voor Nederweert.”

Teunissen zegt typische liberale waarden als vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te onderschrijven. “Gelijker tijd sluiten wij onze ogen niet voor de uitdagingen waar Nederweert voor staat op het gebied van duurzaamheid. Maar we moeten het wel met zijn allen samen kunnen blijven doen, haalbaar en betaalbaar.”

De jonge kersverse fractievoorzitter gaat het bij zijn partij niet helemaal over een andere boeg gooien. “Maar ik vind ondernemerschap in Nederweert heel belangrijk. Ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze dorpen. Ondernemers zorgen voor leven in de brouwerij. Dat er fijne banen dichtbij huis zijn, dat we onze boodschappen kunnen doen in het dorp, of dat we een hapje kunnen gaan eten. Dat draagt er allemaal aan bij dat het goed leven is in Nederweert. Daarom moeten we ondernemerschap faciliteren. Het gaat druk worden, voltijds werken, een sociaal leven en de VVD, maar ik heb er de energie voor.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button