Nederweert

GroenLinks Nederweert kritisch over informatieplicht gemeente

GroenLinks in Nederweert vindt dat de informatie die de gemeente aan de fractie aanlevert nogal te wensen over laat. Dat zegt Marieke Manders van de eenmansfractie in de gemeenteraad. “Dat is ook een van de redenen dat we relatief veel schriftelijke vragen moeten stellen.”

Uit onderzoek van VML Nieuws blijkt dat Manders met voorsprong de meeste schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld. In de periode van maart 2022 tot en met afgelopen mei waren dat er 23, terwijl Jan en het CDA volgen met slechts vijf.

“Dat heeft meerdere oorzaken”, zegt Manders. “We zitten minder in het informele circuit omdat we nooit in het college hebben gezeten. Dan krijg je minder uitgelegd natuurlijk. Die andere partijen spreken hun wethouders. En schriftelijk is ook de beste manier om technische vragen te stellen. Maar veel vragen worden ook onvoldoende beantwoord en ik vind dat de actieve informatieplicht nogal zwak wordt nageleefd door het college. Al met al kan ik het voor mezelf verklaren waarom wij zoveel schriftelijke vragen stellen.”

Overigens stelde de VVD in de meetperiode geen enkele schriftelijke vraag. Nederweert Anders kwam tot 4 en D66 stelde 1 keer een vraag op papier.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button