Nederweert

Geen vliegverbod voor Merefeldia-leden die zich misdroegen

De marechaussee heeft acht Merefeldia-spelers bij aankomst op Kreta uit het vliegtuig gehaald. Ze kregen een waarschuwing na misdragingen aan boord, meldt het team vanuit Kreta in een verklaring. De spelers van de club uit Nederweert maakten een reisje om hun kampioenschap te vieren.

Diverse media maakten melding van een kampioensfeestje dat volledig uit de hand is gelopen. Maar de verhalen over een vliegverbod kloppen niet, meldt het team vanuit Kreta. “De betrokken mannen kregen alleen een online incheckverbod”, aldus de teamverklaring. Dit betekent dat ze alleen nog aan de balie fysiek kunnen inchecken. Maar ze hoeven dus niet op zoek naar een andere vlucht.

Die maatregel van Transavia geldt voor drie jaar, blijkt uit de brief van de luchtvaartmaatschappij, waarvan een kopie in het bezit is van de redactie van VMLnieuws. “Er heeft niemand vastgezeten, er is niemand ondervraagd, ze moesten alleen hun gegevens delen”, zo laat het team nog weten.

Alcohol
Het zesde elftal van Merefeldia uit Nederweert werd kampioen. 26 jongens van 21 tot 30 jaar besloten daarom op eigen gelegenheid naar Kreta te gaan. Op vliegveld Eindhoven werd eerst nog alcohol ingeslagen. Ondanks waarschuwingen van het personeel werd dit door sommigen wel genuttigd, aldus de verklaring, waardoor uiteindelijk vier van de acht bij aankomst op vliegveld Heraklion zijn meegenomen voor alcoholgebruik.

De andere vier werden meegenomen wegens luidruchtig aanwezig zijn en asociaal gedrag, verklaren de teamleden. De brief van Transavia spreekt onder meer van onfatsoenlijk gedrag tegenover personeel, onacceptabel taalgebruik en het niet opvolgen van instructies. De rest van de groep zou de acht in bedwang hebben willen houden, wat niet is gelukt.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button