Maasgouw

Wethouder Wilms neemt afscheid van gemeenteraad Maasgouw

Geëmotioneerd en met een diepe buiging nam wethouder Math Wilms na tien jaar afscheid van de gemeenteraad. Hij heeft pensioenleeftijd bereikt en kiest voor meer vrije tijd.

Wederzijdse woorden van dankbaarheid klonken op dinsdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering. Een vergadering die enkel bestond uit hamerstukken en daarom binnen tien minuten werd gesloten. Voor Dion Schneider, die pas sinds juli vorig jaar burgemeester is, “een nieuw persoonlijk record.”

Na afloop was er voldoende tijd om stil te staan bij het vertrek van wethouder Math Wilms.  Burgemeester Schneider noemde hem “een goede, open collega die uitnodigde tot een dialoog, de verbinding zocht en oprecht als vakman getypeerd mag worden.”

Zwembroek en badmuts

Bart Impelmans, fractievoorzitter van Lokaal Belang, noemde zijn partijgenoot een “man die niet over zich heen laat lopen, keuzes durft te maken en op vakkundige wijze acteert.” Hij overhandigde de scheidend wethouder een zwembroek en een badmuts in de lichtblauwe partijkleur, zodat hij zich “tijdens het trekken van zijn baantjes bewust is van het partijgevoel.”

Wilms zelf keek terug op zijn politieke carrière. Hoewel hij het aanvankelijk helemaal niet leuk vond als CDA-raadslid in Maasbracht, kijkt hij toch terug op een gevarieerde, boeiende en leerzame carrière.

250 raadsvergaderingen verder

Hij telde uit dat hij ruim 250 raadsvergaderingen heeft bijgewoond met al snel meer dan duizend raadsvoorstellen. “Maar als ik nu bedenk: wat vond ik echt niet leuk, waar lag ik echt wakker van? Dan waren dat misschien vijf dossiers. En dat hoort er ook bij, want het gaat hier wel ergens om. Het gaat om 23.000 inwoners en hun belangen.” Maar met slechts vijf dossiers die tegenvielen, kijkt hij terug op een “fantastische periode”.

Wilms was 26 jaar actief in de politiek in de gemeenten Maasbracht en Maasgouw, waarvan de laatste tien jaar als wethouder. Een officieel afscheid van de gemeente volgt op 16 mei. Rob Cretskens wordt de opvolger van Wilms.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button