Maasgouw

Te weinig stroom voor nieuw gemeenschapshuis Wessem

Het is maar de vraag of de open dag van het nieuwe gemeenschapshuis in Wessem op 31 augustus kan doorgaan. De bouw loopt volgens plan, behalve de aansluiting op het lichtnet.

Op 15 juli zou het nieuwe gemeenschapshuis in Wessem geopend worden, in het weekend van 31 augustus en 1 september zou de opening feestelijk gevierd worden. Enexis gooit echter roet in het eten, weet Jos Thijssen van Dorpsraad Wessem.

De stroomvoorziening die nu is aangelegd, is te klein voor alle faciliteiten in het dorpshuis en het aangrenzende sportcomplex. “Er is een grotere stroomkast nodig, maar wanneer die komt kan Enexis niet zeggen.”

Kantine
De bouw van het gemeenschapshuis vindt tegelijkertijd plaats met de aanpassingen aan de sporthal. Het gebouw van de tafeltennisvereniging bij het voormalige zwembad was verouderd, dus werd deze bij de sporthal getrokken. Tegelijkertijd wordt er ook een kantine bijgebouwd.

Het aangrenzende jeugdhonk de Sprong blijft onveranderd. Tussen de speeltuin en het jeugdhonk lag nog een trapveldje, hier komt het nieuwe gemeenschapshuis, voorzien van een grote zaal die is op te delen in meerdere zaaltjes.

Zo is er ruimte voor alle verenigingen in Wessem. Thijssen somt op: De harmonie, de toneelclub, de carnavalsvereniging, de senioren… Alles. En er komt nog een bergruimte.”

Aggregaat
Een mogelijke tijdelijke oplossing voor de stroomvoorziening, zou een aggregaat zijn, maar dat neemt ook problemen met zich mee omdat deze niet rechtstreeks op het net kan worden aangesloten. “En we weten nog niet welke levertijd er op zo’n apparaat zit”, vertelt Thijssen.

Nieuwe voorzitter
Sinds 1 mei heeft Jos Thijssen overigens zijn voorzittershamer neergelegd. Een nieuwe wordt bij de volgende bestuursvergadering gekozen. Thijssen blijft voorlopig nog volop actief bij de dorpsraad. “Ik houd nog een paar commissies draaiende en zit nog tot over mijn oren in het dossier over hoogwaterbescherming.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button