Maasgouw

Stevensweert krijgt eindelijk eigen dorpshuis

Na zeven jaar is de kogel door de kerk: Stevensweert krijgt een eigen Multifunctioneel Centrum bij het complex van de voetbalclub. De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de bouw van het dorpshuis.

D66 kwam nog wel met het voorstel om ook een nieuwe gymzaal mee te nemen in het voorstel voor het centrum. Omdat de huidige zaal gedateerd is. Een aantal verenigingen had eerder al aangegeven een meerwaarde te zien in een nieuwe gymzaal bij het nieuwe dorpshuis.

Financiële problemen in de komende jaren
Coalitiepartij CDA zag net als Lokaal Belang echter geen noodzaak voor de nieuwe gymzaal omdat volgens de partijen de huidige zaal nog voldoet voor de gebruikers. Daarbij wezen beide partijen op de financiële problemen die de komende jaren op de gemeenten in Nederland afkomen. Wel willen de coalitiepartijen dat er rekening gehouden wordt met een toekomstige uitbreiding van de nieuwe accommodatie. Daar ging de verantwoordelijk wethouder in mee.

Veel steun dorpshuis
Het dorpshuis is al jaren een wens van de dorpsraad. Op dit moment is geen enkele locatie in Stevensweert groot genoeg om lokale grotere verenigingen te huisvesten zoals de harmonie, de zonnebloem, Amici Insulae, carnavalsbijeenkomsten of kindervakantiewerkactiviteiten. In het coalitieakkoord staat dat het college het belangrijk vindt dat er in iedere dorpskern een  gemeenschapsaccommodatie Is. Veel verenigingen en stichtingen hebben inmiddels hun steun gegeven aan een dorpshuis in Stevensweert.

In de raadsvergadering ontstond nog wel ophef toen VVD-raadslid Zeegers uit de school klapte over de bedragen die met de bouw gemoeid zijn. Hij noemde een bedrag van vier miljoen euro. Volgens het raadslid zouden die bedragen gewoon rondgaan in het dorp. Burgemeester Schneider noemde het beschamend wat Zeegers deed, verwees naar eerdere afspraken over geheimhouding en gaf aan daar nog in een persoonlijk gesprek op terug te komen.   

Het raadsvoorstel werd uiteindelijk unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Volgens de huidige planning zou het dorpshuis er in het najaar van 2026 kunnen staan.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button