Maasgouw

Statushouders in Fletcher hotel Thorn

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) gaat vanaf maandag 8 april maximaal 20 statushouders tijdelijk onderbrengen in Fletcher hotel ‘La Ville Blanche’ in Thorn. Hiermee wil het COA de druk op de asielopvang verlichten.

Op dit moment zijn in Nederland bijna 10.000 plekken in de asielopvang bezet door statushouders die al langer dan 14 weken wachten op een woning. Statushouders hebben een (tijdelijke) verblijfsvergunning en verblijven rechtmatig in Nederland. Hierdoor heeft het COA voor het huisvesten van statushouders geen toestemming van de gemeente nodig.

Tineke Oosterloo, woordvoerder van de gemeente Maasgouw licht toe: “In overleg met de Limburgse regietafel wordt momenteel verkend hoe de Limburgse asielopgave ingevuld moet worden. Maasgouw neemt deel aan het overleg in Midden-Limburg. De verkenning is nog niet van dien aard dat er concrete andere opvanglocaties in beeld zijn.”

Fletcher hotel ‘La Ville Blanche’ laat desgevraagd weten geen vragen hierover te willen beantwoorden. Het COA, locatie Limburg, was niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button